Dit jaar heeft Ab Degen voor de tweede keer deelgenomen aan Alpe d’HuZes (mede gesponsord door Riddervis). Vorig jaar leverde Ab al een prima prestatie door 5 keer omhoog te rijden. Nu deed hij dat Zes keer, waarmee hij officieel een ‘Kanjer van de Alpe d’Huez’ is en wordt ingeschreven in het kanjerregister van Alpe d’HuZes.

Alpe d’HuZes is een stichting met als doel de strijd tegen kanker te winnen. Door het bevorderen van onderzoek moet kanker een chronische in plaats van een dodelijke ziekte worden onder het motto ‘Opgeven is geen optie’. De stichting wordt gedragen door vrijwilligers, het geld gaat op basis van het ‘anti strijkstok beleid’ voor 100% naar kankeronderzoek. Het definitieve eindbedrag wordt op 9 oktober in Rotterdam overgedragen aan KWF Kankerbestrijding. De 2.686 deelnemers hebben dit jaar ruim 10 miljoen bij elkaar gebracht (t.o.v. 6 miljoen in 2009).

Highslide for Wordpress Plugin